Konijnen en warmte

Gepubliceerd op 27 juli 2024 om 16:31

Bij warmte..  laat je konijnen zoveel mogelijk met rust en laat ze zelf een plekje uitzoeken... Roger heeft besloten dat dit de plek is waar hij wil relaxen

Als de buitentemperatuur warmer wordt dan 24 graden kunnen konijnen al last krijgen van de hitte, konijnen kunnen erg slecht tegen warmte.

Bij warme dagen,  laat je konijn zoveel mogelijk met rust, geen stress… en laat hem of haar zelf een plekje uitzoeken waar zij vinden dat het prettigst is. Zorg dat de konijnen de hele dag schaduw tot hun beschikking hebben,  een parasol, schaduwdoek, afdakje..  maar zorg wel dat je het niet afsluit maar dat de wind er nog wel door kan. Hokken/rennen waar geen wind door kan worden echt bloedheet.

 

Ververs het drinkwater meerder keren per dag, het water wordt snel lauw.

 

Je kunt tegels neerleggen, deze zijn koeler dan grond vooral als je ze regelmatig nat maakt.

Er zijn ook speciale ice pods te koop of maak ze zelf door een plastic flesje voor  ⅔  te vullen met water en dan in te vriezen.

Leg nooit een bevroren fles tegen een konijn aan…  doe het bv in een kussensloop.

 

Let ook goed op groene vliegen.. warmte.. vieze kontjes.. het gaat heel snel.

Konijnen die zichzelf aan de achterkant minder goed schoonmaken, zoals te dikke konijnen of konijnen met tandproblemen, hebben een groter kans op myiasis. Ook konijnen met rugproblemen of oudere konijnen, kunnen zich minder goed schoonmaken aan de achterkant. De achterkant kan ook vies zijn door diarree of ontlasting die te veel blijft plakken. Controleer dus met regelmaat je konijn of die schoon is.

Er hoeft maar 1 groene vlieg te zijn die eitjes leg dan is het kwestie van een paar uur dat je de maden ziet.  Hou je konijn in de gaten,  was het kontje als de achterkant vies is. Spray preventief Myiasis Spray op de achterzijde van het dier, voornamelijk rond de staart en tussen de achterpoten.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.